Συνάντηση του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με τον Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

 Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, με έμφαση στις υφιστάμενες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης και αποκατάστασης αγροτικών οδών. Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της συντήρησης παλαιών δημοτικών κτιρίων και της ανέργεσης νέων, αλλά και την αναγκαιότητα αναμόρφωσης των Παιδικών Χαρών. Τέλος επεσήμανε τις απαιτήσεις παρεμβάσεων στα καταπονημένα δίκτυα ύδρευσης, προκειμένου να προφυλαχθούν ορεινοί οικισμοί από φαινόμενα λειψυδρίας.

 Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε τις νέες δυνατότητες στοχευμένης παρέμβασης σε τομείς όπως η αγροτική οδοποιία, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αντικειμενικές δυσκολίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, αλλά και τις άμεσες ωφέλειες από την ταχύτατη αποκατάσταση βλαβών στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Η χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις ζημιών σε αγροτικούς δρόμους, προβλέπεται από τα νέα εργαλεία που η ενεργοποίησή τους προγραμματίζεται για το 2018.

 Τα δύο νέα προγράμματα αφορούν στην χρηματοδότηση ΟΤΑ για έργα Ύδρευσης - Αποχέτευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Αποκατάστασης ΧΑΔΑ, Αντιπλημμυρικών έργων, για προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, για την ανέγερση Δημοτικών Κτηρίων και, τέλος, για την αναγκαία αναμόρφωση των Παιδικών Χαρών.