Μαγευτικά Τοπία

Λίμνη Πουρναρίου

Λίμνη Πουρναρίου

Η τεχνητή λίμνη Πουρναρίου δημιουργήθηκε από την κατασκευή του ομώνυμου υδροηλεκτρικού φράγματος,  το οποίο ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε λειτουργία  το έτος 1981.

Η λίμνη προσφέρει θέαση τοπίων απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, τα περισσότερα εκ των οποίων  δυστυχώς  παραμένουν μη προσβάσιμα  και αναξιοποίητα.

Η πλούσια ιχθυοπανίδα της λίμνης, που αποτελείται κυρίως από κυπρίνους, στρωσίδια, πινδοβίνους, μπριάνες, λιάρες, μουστακάτα και άγριες πέστροφες, προσελκύει αρκετούς ερασιτέχνες ψαράδες για ψάρεμα από την όχθη με καλάμι.

 

Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου

Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου

Tο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου με το γραφικό λιμενίσκο του, χώρος αναψυχής με παραδοσιακό καφενείο, παιδική χαρά, εξέδρες και απεριόριστη θέα στο ποτάμι. Εδώ λαμβάνει χώρο η ρίψη του Σταυρού τα Θεοφάνεια και εκδηλώσεις όπως αυτή της Καθαρής Δευτέρας.

Εικόνες από το Παραποτάμιο Πάρκο του Νεοχωρίου

Φωτεινό

Φωτεινό

Πιο εξαιρετική και μάλιστα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα είναι η θέα από τη νοτιο-δυτική κορυφογραμμή του και ιδιαίτερα από τις τοποθεσίες Κούλια και Καντζηγιώρη.

Μεγάλη Πλάκα Κομποτίου

Μεγάλη Πλάκα Κομποτίου

Είναι μια μεγάλη κεκλιμένη πέτρινη επιφάνεια στο Λόφο του Προφήτη Ηλία απέναντι από τα σπίτια του χωριού και κάτω από τη δεξαμενή.

Κάποιος μπορεί να την επισκεφτεί παίρνοντας το δρομάκι προς το λόφο μετά το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο γήπεδο Κομποτίου.

 

Πλατανιάς Κομποτίου

Πλατανιάς Κομποτίου

Η θέση «Πλατανιάς» βρίσκεται στο δρόμο Κομποτίου – Φλωριάδας στο ύψος της «Κούλιας» Κομποτίου. Στην περιοχή, που είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με μεγάλα πλατάνια, διοργανώνονται εκδηλώσεις εορτασμού της πρωτομαγιάς.