Δελτία Τύπου

lnterreg- lPA C B C GREECE- ALBANIA

lnterreg- lPA C B C GREECE- ALBANIA

Στο πλαίσιο του προγράμματος lnterreg- lPA C B C GREECE- ALBANIA, στις 30 και 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο Κομποτι, θεματικό εργαστήρι με θέμα "ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων - νέες τάσεις και καλές πρακτικές".

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εκσυγχρονισμενο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Κομποτιου, στο οποίο, μέσω του ιδίου προγράμματος, έγινε αντικατάσταση των ξύλινων και μεταλλικών παραθύρων από αλουμίνιο, αλλαγή της σκέπης, θερμομόνωση και τοποθέτηση φωτοβολταϊκού στην στέγη του σχολείου.

Τον Δήμο Νικολάου Σκουφά εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Βασίλης, ενώ στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ

Στο πρόγραμμα GREAT SUN συμμετέχουν ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ο Δήμος Ζηρου και ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα...

Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Τη δήμαρχο κα Ροζίνα Βαβέτση επισκέφθηκε στο Πέτα, την έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά, η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και που φυσικά θα αφορούν στον εορτασμό της συμπλήρωσης 200ων ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.
Η επίσκεψη της Ε.Ε.Φ στο Πέτα ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τόπο θυσίας των Πολωνών Φιλελλήνων και συνεχίστηκε στο μνημείο των πεσόντων Φιλελλήνων.
Η Δήμαρχος τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη, το ενδιαφέρον αλλά και την πρόσφορα τους.

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στη Δ.Κ Πέτα

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στη Δ.Κ Πέτα

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως τις τελευταίες ώρες λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στo Πέτα την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.
Συνεργεία του Δήμου μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης.
Λόγω των εργασιών ωστόσο θα υπάρχουν διακοπές στην υδροδότηση και τις επόμενες ημέρες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση νερού.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία σας και ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας.

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2020

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2020

Η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε η περιοχή μας είχε την τιμητική της την Κυριακή 26/07.
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά, του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας που διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Ελληνισμού από τον οθωμανικό ζυγό.

Στην πλατεία Κομποτίου, αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ομιλία του φιλόλογο καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Κωσταβασίλη, κι ακούστηκε ο όρκος των Φιλικών.
Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΕΔΔΗΕ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΕΔΔΗΕ

Από το 2016 ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έχει έρθει σε συμφωνία με την ΔΕΔΔΗΕ για την επέκταση του οδικού δημοτικού φωτισμού.
Από τότε όμως, μέχρι και σήμερα, παραμένουμε στο σκοτάδι.

Ο Δήμος μας, έχοντας μάλιστα εκπληρώσει εδώ και δυο χρόνια όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις για την τοποθέτηση στύλων φωτισμού, διαπιστώνει με λύπη του, πως αυτοί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας τόσο προς την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε όσο και προς την διεύθυνση της ΔΕΔΗΗΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.